Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Yangına dayanıklı göz bapları 1 zaman ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden sarrafiyelamışsa hariçya, haricen çıbanlamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-emtia kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Umumiyetle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangına dayanıklı bapların avlu kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu had ilenmeşap bapnın namevcut olması bağırsakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını yaşamımızın önemli bir parçbeyı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına sargılı olmakla müşterek oldukça geniş üretilir. İnsanların ürkü simultane hızla boşaltma olmasını sağlayan bu hâl sevimli kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.

Ankara Yangın Bapsı sarmak isteyenler bireysel veya kurumsal kullanıcılar Ankara’da bulunan ofisimizi ziyaret ederek veya İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak Yangın Bapları ile ilgili düşkünlük ettikleri tüm mevzular üzerine marifet sahibi olabilirler.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri süflidaki şekilde sıralanabilir:

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da kaynak önünde bulundurularak standartlara münasip biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Umumi amacı insanların binayı beis görmeden vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevki hileır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri kemiksiz yan düzlükı 150 metrekare’den çokça ve çabucak okkalı katmanı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten bir araba olan bütün dokumalaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması zaruri kılınmıştır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları dolu isim topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa üstelik hiç hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Müstevi şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir gestaltsı vardır.

Biraşırı yangın kapısı modelinin arazi aldığı bu alanda; panik barlı yangın bapsı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, süsleyici yangın bapları, ölçün yangın kapıları üzere modeller de bulunuyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *